La fira tèxtil BSTIM tanca la tercera edició havent atret visitants més professionals i amb més capacitat de compra

• BSTIM ha permès una seixanta empreses productores mostressin el seu potencial de producció a compradors de països com Rússia, Anglaterra, Suècia, Holanda i Itàlia

• S’ha repetit la xifra de visitants dels anys anteriors, 1.400, però els expositors en destaquen la qualitat, ja que representaven marques amb alta capacitat de compra com Grup Inditex, Corte Inglés o Cortefiel

• La fira s’acomiada fins l’any 2019, ja que passa a ser bianual per adaptar-se a les dinàmiques del sector

La tercera edició de la fira tèxtil BSTIM celebrada a Igualada va tancar portes ahir al vespre amb un balanç exitós: 1.400 visitants vinguts d’arreu del món han estat a la fira durant els dos dies que ha durat el saló (22 i 23 de febrer), una xifra similar a les dues edicions anteriors. Els visitants han estat majoritàriament responsables de compres, dissenyadors i distribuïdors de marques de moda europees interessats en trobar proveïdors de proximitat, i provenien de diversos països d’arreu del món com Rússia, Anglaterra, Suècia, Holanda i Itàlia.

La seixantena d’expositors, principalment tallers que fabriquen peces acabades de confecció i gènere de punt, es mostraven ahir al vespre molt satisfets amb els contactes comercials que han pogut fer a BSTIM durant aquests dos dies, i esperen que aquests contactes es converteixin en comandes en ferm en les properes setmanes. Els expositors han destacat que el perfil del visitant aquest any ha estat de molta “qualitat”, ja que eren directius d’importants marques de l’Estat amb alta capacitat de compra, com ara els grups Inditex, Corte Inglés o Cortefiel. El balanç de la facturació generada a les empreses expositores de BSTIM en les dues edicions anteriors supera els 4 milions d’euros segons l’estudi fet per Fira d’Igualada a finals de 2016. Un altre dels aspectes que han destacat els expositors és que una bona part dels visitants –uns 500- assistien a la fira per primera vegada fet que permet sumar aquests nous contactes als que ja havien establert en les passades edicions.

La fira tèxtil BSTIM, organitzada per Fira d’Igualada, l’agrupació tèxtil Fagepi i l’Ajuntament d’Igualada, és l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i té com a objectiu donar a conèixer el potencial de producció tèxtil que té el país i empènyer les grans marques a fabricar aquí part de la producció que fins ara feien al continent asiàtic. Entre els avantatges de fabricar en proximitat destaquen el tracte proper, la possibilitat de fer sèries més curtes, dissenys personalitzats, rapidesa en l’entrega de la peça acabada i evita estocs i costos financers. A més, les empreses també valoren poder establir una relació de confiança amb el proveïdor, que sigui duradora i contribueixi al desenvolupament dels productes de la marca.

Lligada amb la idea de proximitat, aquest any la fira BSTIM s’ha centrat en difondre la moda sostenible, una tendència a l’alça, i és per això que ha incorporat al vestíbul principal un espai Showroom organitzat conjuntament amb l’Associació Moda Sostenible Barcelona i que ha comptat amb la presència d’empreses tèxtils que tenen en compte els impactes socials i mediambientals de tot el seu procés de fabricació, des del disseny fins a la comercialització i el consum.

La propera edició de BSTIM serà l’any 2019

La fira del gènere de punt BSTIM ha arribat a la tercera edició havent-se consolidat com una cita de referència per a expositors i per a visitants, i és per això que l’organització ha decidit que d’ara en endavant passi a celebrar-se cada dos anys. Amb aquesta decisió la fira s’adapta a la pròpia dinàmica del mercat tèxtil, ja que en un sol any el sector industrial no incorpora prou novetats i les empreses productores no generen noves capacitats o serveis que s’hagin de presentar a marques i distribuïdors.

Amb aquesta decisió l’organització està convençuda que s’aconseguirà concentrar més presència de compradors i augmentar el número d’expositors, ja que es reforçarà com una cita ineludible en el calendari. Els anys en que no hi hagi saló de BSTIM, la fira realitzarà diferents activitats que ajudaran a la promoció de la marca BSTIM i les seves empreses expositores en el marc d’esdeveniments sectorialment rellevants.

BSTIM, fira de referència a Europa

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i té per objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. La tercera edició s’ha celebrat 22 i 23 de febrer de 2017 al recinte de l’Escorxador d’Igualada, i la propera edició tindrà lloc l’any 2019.

© Copyright 2016 by Hipo. All Right Reserved. Avís Legal

Contacte

Galeria

Premsa

Activitats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de cookies. OK